Julehilsen fra formanden: Jeg vil lade mig smitte af de nyvalgte politikeres engagement

Jakob Bigum Lundberg ny formand for FSD

Af Jakob Bigum Lundberg, direktør i Næstved Kommune
og formand for Kommunale Velfærdschefer

jlund@naestved.dk

Seneste nyt

Nedtælling til Årsmøde 2024

  
Uanset hvor travlt vi har lige nu, og lige meget hvor stejlt smittekurverne for corona stiger, vil det om få dage blive jul. Og derefter også nytår. Få dage senere vil vi som direktører og chefer stå i vores første møde med en flok nyvalgte politikere. Jeg har besluttet mig for, at jeg vil tappe ind i deres engagement og virkelyst.

Kære alle kolleger

Uanset hvor travlt vi har lige nu, og lige meget hvor stejlt smittekurverne for corona stiger, vil det om få dage blive jul. Og derefter også nytår. Få dage senere vil vi som direktører og chefer stå i vores første møde med en flok nyvalgte politikere, alle ivrige efter at komme igang med at føre deres ideer, passioner og måske endda visioner ud i livet.

Jeg løber med dem

Jeg har besluttet mig for, at jeg vil tappe ind i deres engagement og virkelyst. Ikke blot af hensyn til dem, men også for min egen skyld.

Det vil være så nemt at møde dem med tabeller, grafer og bekymringer om udviklingen på alle fronter: Ældreplejens demografiudvikling og vanskelighederne med rekruttering, handicapområdets stigende udgifter og konfliktniveau, arbejdsmarkedsområdets fortsatte udsigt til besparelser i milliardklassen. For slet ikke at snakke om corona, som bare fortsætter og fortsætter. Blot nogle de kendte problemer, vi står med lige nu.

Men det vil ikke være fair overfor de nyvalgte politikere, som glæder sig til arbejdet. Og det vil helt sikkert heller ikke give en god start på samarbejdet med administrationen.

Vi skal tids nok komme frem til alle udfordringerne og problemerne. Men de første møder skal bruges til at lytte til de nyvalgte politikeres nysgerrighed og ønsker og til at fortælle dem om alt det, kommunale medarbejdere lykkes fantastisk godt med – hver eneste dag. Alt det, som gør Danmark til et af verdens allerbedste lande at leve i.

Sådan bliver mit julefortsæt

Så det bliver mit julefortsæt. At tappe ind i de nyvalgte politikeres begejstring og engagement, løbe med dem og i fællesskab sætte retning på de kommende fire år. For deres skyld, fordi de træffer de demokratiske beslutninger. Og for min skyld, fordi det helt sikkert vil øge arbejdsglæden sammen med dem.

Jeg håber, at hver og en af jer finder den vej til et godt samarbejde med jeres nye, lokale politikere, som vil virke allerbedst for jer. Og så håber jeg, at at vi i det nye år kan se frem til at mødes igen for at udveksle viden og erfaringer om vores politikeres små aftryk på og store livtag med udviklingen af velfærdsdanmark i samarbejde med chefer og direktører på området.

Med ønsket om en rigtig glædelig jul og et godt nytår til alle.

De bedste hilsner,

Jakob

Julehilsen fra formanden: Jeg vil lade mig smitte af de nyvalgte politikeres engagement

Jakob Bigum Lundberg ny formand for FSD

Af Jakob Bigum Lundberg, direktør i Næstved Kommune
og formand for Kommunale Velfærdschefer

jlund@naestved.dk

Uanset hvor travlt vi har lige nu, og lige meget hvor stejlt smittekurverne for corona stiger, vil det om få dage blive jul. Og derefter også nytår. Få dage senere vil vi som direktører og chefer stå i vores første møde med en flok nyvalgte politikere. Jeg har besluttet mig for, at jeg vil tappe ind i deres engagement og virkelyst.

Kære alle kolleger

Uanset hvor travlt vi har lige nu, og lige meget hvor stejlt smittekurverne for corona stiger, vil det om få dage blive jul. Og derefter også nytår. Få dage senere vil vi som direktører og chefer stå i vores første møde med en flok nyvalgte politikere, alle ivrige efter at komme igang med at føre deres ideer, passioner og måske endda visioner ud i livet.

Jeg løber med dem

Jeg har besluttet mig for, at jeg vil tappe ind i deres engagement og virkelyst. Ikke blot af hensyn til dem, men også for min egen skyld.

Det vil være så nemt at møde dem med tabeller, grafer og bekymringer om udviklingen på alle fronter: Ældreplejens demografiudvikling og vanskelighederne med rekruttering, handicapområdets stigende udgifter og konfliktniveau, arbejdsmarkedsområdets fortsatte udsigt til besparelser i milliardklassen. For slet ikke at snakke om corona, som bare fortsætter og fortsætter. Blot nogle de kendte problemer, vi står med lige nu.

Men det vil ikke være fair overfor de nyvalgte politikere, som glæder sig til arbejdet. Og det vil helt sikkert heller ikke give en god start på samarbejdet med administrationen.

Vi skal tids nok komme frem til alle udfordringerne og problemerne. Men de første møder skal bruges til at lytte til de nyvalgte politikeres nysgerrighed og ønsker og til at fortælle dem om alt det, kommunale medarbejdere lykkes fantastisk godt med – hver eneste dag. Alt det, som gør Danmark til et af verdens allerbedste lande at leve i.

Sådan bliver mit julefortsæt

Så det bliver mit julefortsæt. At tappe ind i de nyvalgte politikeres begejstring og engagement, løbe med dem og i fællesskab sætte retning på de kommende fire år. For deres skyld, fordi de træffer de demokratiske beslutninger. Og for min skyld, fordi det helt sikkert vil øge arbejdsglæden sammen med dem.

Jeg håber, at hver og en af jer finder den vej til et godt samarbejde med jeres nye, lokale politikere, som vil virke allerbedst for jer. Og så håber jeg, at at vi i det nye år kan se frem til at mødes igen for at udveksle viden og erfaringer om vores politikeres små aftryk på og store livtag med udviklingen af velfærdsdanmark i samarbejde med chefer og direktører på området.

Med ønsket om en rigtig glædelig jul og et godt nytår til alle.

De bedste hilsner,

Jakob